Június 1. napján repültünk a marrokói Marrakechbe. Hírtelen jött városlátogatás, rövid időbe zsúfolva. Fapadossal, négycsillagos szállodában, reggelivel, transzporttal. Meglepően jó áron mehettünk, viszont csoport és idegenvezetés nélkül. Ami nem gond, hiszen nem kellett senkihez igazodni.

Marrakech fölé érve jól látszott miért kapta ez a város a rózsaszín melléknevet.

A marrakechi repülőtér modern épülete.

Pálmafák.

Ahogy lepakoltunk a szállodában, elindultunk a Djemaa el Fna térre, ami állítólag Afrika legnagyobb piactere. A Medinában található, ami városfallal van körbevéve.

A térhez közeledve, keresztül kell menni a Koutoubia mecset kertjén. Sajnos nem muszlinoknak nem látogatható, de kívülről is látszik mennyire lenyűgöző építmény.

A téren napközben kígyóbűvölők, majom mutogatók, foghúzók vernek tanyát. Sötétedéskor pedig egy hatalmas étkezővé változik a tér.

A tér mögött kezdődik a bazár.

Ezt a képeket a netről szedtem, jól látszik a tér "sűrűsége". Köszönöm az ismeretlen szerzőnek!

Késő este értünk vissza a szállodába.

Másnap reggel a Jardin Majorellebe mentünk. Útban a kertbe.

 

Rajtunk kívül, elég nagy tömeg gondolta, hogy pont aznap kell meglátogatni a kertet. Yves Saint-Laurent tulajdona és itt szórták szét kívánságára hamvait.

A belépő 100 DIH volt fejenként. Ennyi pénzből ketten bőségesen megebédeltünk, vagy megvacsoráztunk.

Jöjjenek a képek.

Vissza a szállodába, útközben egy marrokói leves a harira, ami csicseriborsó leves és nagyon-nagyon finom!

 

 

Az egyik "kályha" a place de la Liberté.

Bicóval közlekedőt nem láttam, de robogóval közlekedik mindenki. Egész családok ülnek egy kis robogón. Ja, és mennek mint a golyó. A legkeskenyebb utcákban is kerülgetik egymást és a gyalogosokat.

Nagyon meg kellett gondolnunk az út melyik oldalán megyünk, mert átjutni a túloldalra szinte lehetetlen. A túloldalra születni kell!

Lámpa a gyalogosoknak csak az egyik oldalon van és mindig a mi oldalunkon, még véletlenül sem látszik.

Folytatása következik...............