A következő napon esett reggel az eső. Nem mentünk messzire, a faluban, Mátraszentimrén néztünk körül. A szomszéd utcában található egy ásványmúzeum. Nemcsak a környékről, de a világ minden tájáról vannak itt szebbnél szebb kövek, ásványok.

Ebédünk

A nap hátralévő részét a wellnessben töltöttük.

Másnap először Apcra mentünk. Ezt az ásványmúzeumban ajánlották és egy tengerszemet lehet ott megnézni. A faluban találkoztunk a helyi polgárőrökkel, akik semmiképpen nem ajánlották, hogy felmenjünk a tengerszemhez az előző napi esőzések miatt. De minket nem lehetett elijeszteni, ha már itt vagyunk. Bakancsot húztunk és nekiindultunk. Nem volt alaptalan a tanács, borasztó sáros, csúszós "utakon" jutottunk el a célunkhoz.

Geoládát is kerestünk volna, de a tó túlsó felére rejtették, oda pedig most nem lehetett átmenni, így elmaradt ennek a ládának a megtalálása is.

Innen Gyöngyöspatára mentünk ahol a híres Nekcsei bibliát nézhettük meg a helyi templomban, ami még az egyedi oltáráról is híres. Európában ez a legnagyobb ilyen jellegű oltár. Csodaszép!

Majd a Kékes.

Felsétáltunk Galyatetőre.

Háromfalu temploma.

Kő Pál alkotása, a Palóc menyasszony.

A természet csodája.

Egy forrás.

Sárospatak után van Magyarország egyik legszebb természeti csodája, a Megyer-hegyi tengerszem. 900 métert kell felfelé megtenni a tóhoz, de meseszép helyre jutunk. Körbe lehet sétálni, egy helyen pedig a vízhez is oda lehet menni.

És itt szerencsével is jártunk, mert megtaláltuk a geoládát. Ennek a fának a tövében.

Visszafelé bementünk a sárospataki Kinizsi várba.